Miksi JOBJOY QUEST?

Tuntuuko sinusta, että työpaikkasi ilmapiiri on iloton tai nihkeä? Maristaanko teillä liikaa? Oletko toivonut, että joku tekisi asialle jotakin? Haluatko uudistaa työelämäsi, löytää sisäisen motivaatiosi ja saada lisää autonomiaa työhösi?

Tartu toimeen

Usein varsinkin suurissa organisaatioissa voi olla vaikea saada johtoryhmä vakuuttuneeksi siitä, että asialle pitää tehdä jotakin. Ja vaikka tahtotila olisikin myönteinen, on haastavaa löytää työilmapiirin kehittämiseen sopiva ja arkeen pysyviä muutoksia aikaansaava toimija. Usein kehittämishankkeet jäävät lopulta tehottomiksi, arki jatkuu kuten ennenkin.

Ryhdy agentiksi

Entä jos voisit itse tehdä asialle jotakin? Ryhdy JobJoy Agentiksi! Saat salaisia tehtäviä suorittaaksesi, ensin helppoja ja yksinkertaisia, sitten asteittain vaikeampia. Tehtävien tarkoitus on parantaa työpaikkasi vuorovaikutuskäytänteitä tartuttamallasalaa työn ilon virusta työtovereihisi ja värväämällä siten vähitellen lisää agentteja mukaan! Tehtävä tehtävältä saat lisää työkaluja, joita voit käyttää jatkuvasti arkesi sujuvoittamiseksi. Kun virus on tartutettu riittävän moneen ja muutospesäkkeitä on riittävästi, mikään organisaatiokulttuuri ei voi enää pysyä muuttumattomana!

Värvää muita

Jos onnistut värväämään avuksesi agenttitiimin työpaikaltasi ja rakentamaan eräänlaisen Troijan hevosen organisaatioonne ja lisäksi tallennatte raportit tuloksista huolellisesti, siitä kertyy lisäksi vahva todistusaineisto aikaansaamastanne muutoksesta. Voitte sitten esittää sen johtoryhmällenne ja ehdottaa Jobjoy Questiin osallistumista koko organisaationne voimin!

JobJoy agentin missio

Tehtävien tarkoitus on tuottaa lisää iloa työelämään sinulle ja muille. Syvällisempi tarkoitus on lisätä työn imua, sisäistä motivaatiota, merkityksellisyyden tunnetta ja psykologisen turvallisuuden tasoa tiimissäsi ja työpaikallasi. Agentilla tulee olla hyvin kehittynyt tilannetaju ja empaattinen lähestymistapa tehtävien suorittamisessa, jotta vältetään turhat sivullisten säikähdykset, nolot tilanteet tai loukkaantumiset. Onnistuessasi tuottamaan iloa toisille saat itsekin onnistumisen kokemuksen, joka lisää itseluottamusta ja merkityksellisyyden tunnetta.

Yleisohjeita

  • Voit tehdä tehtäviä omassa rytmissäsi, joko yhden päivässä, yhden viikossa tai vaikka kaikki samana päivänä:-) Ja seuraavana päivänä uudestaan!
  • Tehtävät ovat salaisia, ellei ohjeistuksessa toisin mainita. Kysyttäessä voit toki paljastaa tehtäviesi lähteen, mutta vain luottamuksesi arvoisille!
  • Voit harjoitella tehtävää ensin tutun ja turvallisen ihmisen kanssa ja vähitellen siirtyä kokeilemaan sitä haastavammissa konteksteissa.
  • Jos jostakin syystä et onnistu, älä lannistu! Kokeile uudestaan eri tilanteessa, eri ihmisten kanssa tai hieman eri tavalla toteutettuna.
  • Tehtävät eivät siis ole kertakäyttöisiä, kokeile niitä sitkeästi ja kärsivällisesti useampaan kertaan eri tilanteissa ja eri ihmisten kanssa, kokeile ja löydä sinulle toimiva tapa toteuttaa tehtävä. Yhden tehtävän parissa voi viettää vaikkapa viikon, jos sitkeyttä ja tahtoa kokeilla riittää!
  • Saat myös varioida vapaasti tehtäviä ja jos keksit erityisen hauskan ja toimivan uuden version jaa se myös muille jakamalla se julkisessa ryhmässä! Own your game!
  • Oppimisen kannalta on oleellista, että purat kokemuksesi kirjoittamalla tai videoimalla sen – joko yksityisesti omaan profiiliisi tai anteliaasti julkiseen ryhmään muiden nähtäväksi. Toisten kokemuksista oppii ja rohkaistuu kokeilemaan!
  • Kehittämisehdotuksia otetaan vastaan osoitteessa jobjoyquest@improvment.fi
  • voit julkaista myös videoraportin onnistumisistasi somessa hashtagilla #jobjoyquest
  • Toivotamme onnea ja sitkeyttä matkaasi!